Actions.cz

Pátek 19. Dubna 2024
 

Clock

Poslední ochutnávka:

25. června 2016 - Berky
1x Clock Twist 14° American Red IPA (14°)

Kde ochutnat:

Prozatím žádná hospoda nenalezena :-(

Pivovar založil(a)

Berky
27.06.2016 12:53
Vaříme z vody, sladu, chmele a kvasnic. Nic víc dobré pivo nepotřebuje. Suroviny vybíráme s ohledem na nekompromisní kvalitu tak, aby každý pivní styl obsahoval to, co má.

Voda
Používáme potštejnskou voda z hlubinného vrtu nedaleko obce. Složení je perfektní pro širokou škálu pivních stylů.

Slad
Dvorním dodavatelem sladu pro náš pivovar je humnová sladovna v Kounicích, která produkuje plzeňský, mnichovský a pšeničný slad. Slady typu Pale Ale, různé druhy karamelových a pražených nám dodává bamberská sladovna Weyermann.

Chmel
Pro české spodně kvašené ležáky a pšeničná piva používáme žatecké chmely - konkrétně poloranný červeňák a premiant. Svrchně kvašená piva si žádají širší škálu chmelů - máme k dispozici chmely britské, americké, australské a novozélandské.

Kvasnice
Pracujeme s různými kmeny tak, abychom dosáhli co nejlepších výsledků. Pro každý pivní styl vybíráme ten nejvhodnější typ kvasinek.

Technologii našeho řemeslného pivovaru můžeme rozdělit na čtyři součásti:

Varna
Dvounádobová dekorovaná nerezová varna o objemu 10hl je součástí naší pivnice. Pokud budete mít štěstí, uvidíte vaření našeho piva naživo.

Varna je vytápěna parou a řízena elektronicky z dotykového panelu. Na varně připravujeme z vody, sladu a chmele mladinu, kterou po zchlazení čerpáme do kvasných tanků.

Spilka
Spilku tvoří tři 20hl cylindrokónické tanky (CKT), ale nebojte se, nejsou to žádné dvacetimetrové obludy, které znáte z velkých pivovarů. Naše tanky jsou zkonstruovány tak, aby nijak nezaostávaly za klasickými otevřenými káděmi, naopak. Kvašení neprobíhá pod tlakem, jsme schopni sbírat deku, přesně kontrolujeme teplotu kvašení,nehrozí kontaminace piva a sanitace bez námahy zajistí maximální čistotu.

Sklep
Kvašení v našem pivovaru probíhá odděleně. Na ležení piva máme šest ležáckých tanků, do kterých se přečerpává pivo po primárním kvašení. Tvar nádob je uzpůsoben tomu, aby se pivo co nejlépe čeřilo a dozrávalo.

Zázemí
Vyvíječ páry, chlazení, vyvíječ dusíku, šrotovník sladu, atd. To je zázemí, bez kterého by tanky a varna nikdy neožily.

Dodavatelem technologie je společnost EBIA CZ z Tišnova.

Adresa: Školní, 517 43 Potštejn, Česká republika
web: http://www.pivovarclock.cz/

Seznam piv:

  • Clock Twist 14° American Red IPA (14°)

Přidej komentář