Actions.cz

Středa 24. Dubna 2024
 

Labuť

Poslední ochutnávka:

18. října 2016 - Berky
1x Labuť 16° IPA Fresh (15°)

Kde ochutnat:


Pivovar založil(a)

Berky
05.10.2016 10:39
Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. piva jsou na vzhled kalná, chuťově plná a dobře pitelná. A jak tedy pivo vyrábíme?

Prvním krokem je vaření piva - smícháme sladový šrot s vodou a díky biochemickým procesům a určitým teplotám získáváme sladinu. Sladinu v poslední fázi převádíme do varu spolu s žateckým chmelem. Vzniká tak produkt zvaný mladina.
Následuje zchlazení mladiny, její provzdušnění a zakvašení čistou kulturou pivovarských kvasinek v otevřených kádích na spilce. Během řízeného procesu kvašení zde vzniká alkohol, CO2 a tzv. mladé nebo zelené pivo.

Po přepuštění piva do ležáckých nádob pokračuje velmi pomalé kvašení piva. Pivo dostává svou charakteristickou chuť, při dozrávání se samo sytí CO2 a samostatně se vyčeří. Pak už následuje jenom cesta na výčep a k vašemu stolu.

Adresa: Zítkova 784/5, 412 01 Litoměřice, Česká republika
web: http://www.minipivovarlabut.cz/

Seznam piv:

  • Labuť Oatmeal Pale Ale (15°)
  • Labuť 16° IPA Fresh (15°)

Přidej komentář