Actions.cz

Pondělí 29. Dubna 2024
 

Pivovar Karel IV.

Poslední ochutnávka:

4. února 2017 - Berky
1x Karel IV. polotmavý ležák (12°)
1x Karel IV. tmavý ležák (13°)

Kde ochutnat:


Pivovar založil(a)

Berky
05.02.2017 16:19
Součástí restaurace BECHERPLATZu je malý Pivovar Karel IV., který navazuje na tradici vaření piva v Karlových Varech. Tato tradice započala roku 1370, kdy král a římský císař Karel IV. udělil městu titul královského města s privilegiem vaření piva. Tato tradice byla na dlouhých 13 let přerušena po té, co pivovar Karel IV. ukončil v roce 1999 výrobu v závodu na Sokolovské ulici v Rybářích.

V útrobách BECHERPLATZ pivo Karel IV. opět povstalo a vy si můžete vychutnat tradiční karlovarské pivo přímo v restauraci, nebo v prodejnách, kde Vám nabídnou vše co je s pivem Karel IV. spojené.

Pivovar Karel IV. produkuje:

Karel IV. světlý 11° - pivo plzeňského typu nefiltrované a nepasterizované, vařené z moravských sladů a českých chmelů.
Karel IV. polotmavý 12° - jantarové nefiltrované a nepasterizované pivo s jemnou hořkostí. Je uvařeno ze čtyř druhů sladů, které se v pivu vyznačují lehkou oříškovou chutí.
Karel IV. tmavý 13° - silnější tmavé pivo vařené ze čtyř druhů sladů s velkým zastoupením barevných sladů, které v pivu dělají kávovou chuť.
Karel IV. speciál 15° - silné hutnější pivo s vyváženou hořkostí a delší dobou zrání.
Karel IV. pšeničné 12° - svrchně kvašené pivo s lehce nakyslou a osvěžující banánovou chutí.
Dobré pivo se pozná hned po prvním doušku. To král Karel IV. věděl již před mnoha lety. Přijďte si i Vy dát svůj (nejen) první doušek.

Pokud jste vášnivým sběratelem anebo chcete doma popíjet s originálního půllitru KAREL IV, můžete si jej v naší prodejně zakoupit.

Adresa: T. G. Masaryka 282/57, 360 01 Karlovy Vary, Česko
web: https://becherplatz.cz/cs/pivovar

Seznam piv:

  • Karel IV. polotmavý ležák (12°)
  • Karel IV. tmavý ležák (13°)

Přidej komentář